torstai 8. maaliskuuta 2012

Pienet tipuset


Tämän työn idea on lähtöisin eräästä kuvisoppaasta. Ensin luonnostellaan lyijykynällä A3-kokoiselle paperille erikokoisia tipuja. Luonnostellessa käytetään hyvin himmeää kynän jälkeä. Sen jälkeen piirretään ja väritetään tiput vahaväreillä. Tehdään pehmoinen karvareuna. Voidaan myös lisätä työhön jokin hauska  ja persoonallinen yksityiskohta (erivärinen tipu, tipulle hattu päähän, valkoinen muna tms.). Lopuksi laveerataan päältä sopivalla sävyllä. Kun työ on kuivunut, tehdään vielä mustalla tussilla tipulle pehmoinen karvareuna. (Tarkista etukäteen, että tussilla voi piirtää liidun päälle.)

Yllä olevan työn valkoiset reunat on saatu kiinnittämällä paperi ihan aluksi maalarinteipillä maalausalustaan. Teippi poistetaan hyvin varovasti viistoon vetäen vasta kun työ on kuivunut. Teippaus pitää paperin myös suorempana, sillä paperi aina kastuessaan käpristelee. Alapuolella on erilaisia tulkintoja samasta aiheesta.



2 kommenttia:

  1. Kiitos ideasta! Nyt täällä teemme tipuja ja 2. luokkalaiset tuntuvat olevan ihan innostuneita. Terkuin opiskelukaverisi

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Kivaa, että innostuivat. Mekin tehtiin viime viikolla kakkosten kanssa ja olivat tosi innostuneita. Ja voi miten keväisen värisiä niistä tulikaan, kun jokainen sai laveerata taustan haluamallaan kirkkaalla ja iloisella värillä.

    VastaaPoista