maanantai 26. maaliskuuta 2012

Lumoavat kukkaset wc-paperista


Kukka-askartelut jatkuvat... Nämä kukat on tehty vessapaperista. Se on hyvä materiaali tähän työhön, sillä se ei ole jäykkää niinkuin piirustuspaperi ja sitä pystyy muotoilemaan rypistelemällä, toisin kuin kangasta. Voit kokeilla myös käsipaperia, talouspaperia jne. 

Levitä paperi ensin maalausalustalle. Maalaa paperi vesi- tai peiteväreillä leveää sivellintä käyttäen. Tämä työ ei välttämättä onnistu pieniltä lapsilta, sillä paperi nuhraantuu helposti rikki ja väristä täytyy saada kerralla riittävän voimakas.

Anna paperin kuivua ihan koppuraksi asti. Leikkaa siitä sitten eri kokoisia ympyröitä. Rypistele kukin paperiympyrä myttyyn ja avaa varoen. Asettele osat päällekkäin, suurin ympyrä alle jne. Liimaa palat toisiinsa keskikohdasta ja asettele päällimmäiseksi vielä nappi, helmi tms.

Kokeile lisätä kerrosten alle tai väliin myös muista materiaaleista (kuten tarlataanista tai säkkikankaasta) leikattuja ympyröitä. Kokeile myös tehdä kukalle heteet asettamalla kahden päällimmäisen paperikerroksen väliin langan pätkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti