keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kortti isälle


Isänpäivä lähestyy. Tee isälle kortti, jota komistaa paperista taiteltu origamipaita. Käytä valmiiksi kuvioitua paperia tai kuvioi paperi itse. Tarvitset A4-kokoisen paperin. Jos kuvioit paidan itse, taita paperi ensin kuviointia varten puoliksi (A5-kokoon), avaa paperi ja koristele toinen näistä A5-kokoisista puolikkaista viivoin, raidoin, ruuduin tai pistein. Voit käyttää koristelussa apuna viivoitinta ja tehdä kuviot esimerkiksi tussilla, puuvärillä tai kulta- ja hopeatussilla. 

* Aloita origami taittamalla paperi pituussuunnassa tarkasti kaksinkerroin. Jätä kuvioitu puoli ulkopuolelle.


* Avaa paperi ja taita sen molemmat reunat äsken tehtyyn taitteeseen alla olevan kuvan mukaisesti.


* Taita hihat alla olevan kuvan mukaisesti. Huomaa, että paperin sivun yli taittuva osa on hihaa. Älä tee hihoista liian leveitä. Voit kurkistaa toiselle puolelle varmistaaksesi, että hiha on sopivan levyinen.


* Käännä paperi toisin päin ja ylösalaisin. Tee toiseen laitaan noin sentin levyinen taitos, kuten alla olevassa kuvassa.


* Käännä työ taas toisin päin ja taita paidan kaulukset alla olevan kuvan mukaisesti.


* Taita paperin alareuna kaulusten alle, kuten alla olevassa kuvassa. Paita on valmis.


* Askartele vielä kravatti paperista tai kankaasta leikkaamalla. Liimaa kravatti paikoilleen. Vaihtoehtoisesti paitaan voi liimata myös nappeja. Liimaa valmis paita kartongista leikattuun korttipohjaan ja kirjoita taakse isänpäiväntervehdys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti